Home » Recensies van cliënten

Recensies van cliënten

 • “Al jaren had ik last van een constant opgeblazen gevoel, terugkerende blaasontstekingen en vaginale infecties. Door mijn studie osteopathie had ik ook veel stress, wat een aantal klachten extra in de hand werkte. Na een aantal therapieën te hebben geprobeerd zonder veel resultaat, kwam ik, via een vriend die vroeger ook tal van klachten had en enorm veel baat had bij orthomoleculaire therapie, terecht bij Paula. In het eerste consult (1,5 uur) werden de klachten uitvoerig besproken en werd met vele facetten rekening gehouden. Vragen zoals heb je als baby borstvoeding gehad, wat eet je zoal op een dag en welke medicatie neem je dagelijks, komen allemaal aan bod. Zo kon Paula een perfect behandelplan opstellen: welke voeding ik beter vermijd, welke ik juist meer mag eten en welke voedingssupplementen ik dien te nemen. Ook legt Paula alles in duidelijke taal uit zodat je weet wat voeding en suppletie met je lichaam doen. Mijn darmen werden met de dag gelukkiger door de gezonde voeding waar ik nu mee leerde koken, en de aanbevolen supplementen. Sinds mijn bezoek aan Paula heb ik geen blaas- en vaginale infecties meer gehad. Daarnaast ben ik een stuk minder vermoeid, mijn humeur is er op vooruit gegaan en ik voel me fit en gezond. En dit dankzij een professioneel advies! ”
  Charlotte
 • “Na jaren getob met mijn darmen, heb ik een afspraak gemaakt met Paula Ooms. Tijdens het eerste consult legt zij al meteen een duidelijk verband tussen mijn voeding en klachten. Na een uitgebreide uitleg hoe en waarom, heb ik een aangepast voedingsadvies en een aanpak met probiotica gekregen. Hiermee ben ik aan de slag gegaan. Het was even een omschakeling; het is wat bewerkelijk om het eten dagelijks zo te bereiden. Met een volle baan viel dat in het begin niet mee. Maar ik merkte al snel vooruitgang: mijn energie werd beter, klachten namen al snel af, ik voelde me veel fitter en ging er ook nog eens veel gezonder uitzien. Na het tweede consult, waarbij een evaluatie plaats vond, werden de puntjes op de i gezet. Ik ben heel blij met mijn nieuwe voedingspatroon en helemaal van mijn klachten af. Paula bedankt!”
  Mirthe
 • “Sinds de afgelopen twee jaar ben ik in behandeling bij Paula Ooms. Als topsporter wist ik dat het belang van zowel gezonde voeding als van een gezonde levensstijl essentieel zijn om optimaal te presteren. Echter, wat “gezond” precies inhoudt is mij een stuk duidelijker geworden toen ik aan de slag ging met Paula. Een hoop ideeën waren voor mij nieuw en hoewel het niet altijd ging om ingrijpende veranderingen waren en zijn er nog genoeg stappen te maken. Met behulp van een kritische kijk en een grondige manier van onderzoeken heeft Paula geanalyseerd hoe mijn levensstijl en mijn dieet samenhangen met hoe ik me voel en dit vervolgens op een simpele manier aan mij uiteengezet. Wat ik bijzonder prettig vond was hoe Paula me precies uit kon leggen hoe het menselijk lichaam fysiologisch in elkaar steekt en ook hoe/waarom dit per persoon kan verschillen. Mijn mentale gesteldheid, energieniveau gedurende de dag en slaappatroon zijn o.a. door het aanpassen van mijn dieet en suppletie enorm vooruit gegaan. Dankzij Paula’s ondersteuning ben ik me veel meer bewust geworden van wat er voor mij nodig is om optimaal te presteren. De oprechte interesse, een holistische aanpak en een oog voor detail zijn voor mij meer dan genoeg reden om terug te blijven komen en ik raad dan ook een ieder aan eens langs te gaan bij Paula!”
  Max De Vreeze, topsporter en rechtenstudent
 • “Na bijna 10 jaar lang een aantal maagzuurremmers per dag te slikken, ben ik toch op zoek gegaan naar een andere oplossing. Via via ben ik terecht gekomen bij Paula Ooms. Door haar voedingsadvies en ondersteuning met vitamines/mineralen en aminozuren, ben ik nu, na 2 maanden, geheel van mijn klachten en dus ook van mijn medicijnen af. Daarnaast ben ik me ook nog eens veel fitter gaan voelen, heb minder stress, slaap beter, is mijn huid frisser en wordt ik meer uitgerust wakker. Ook boek ik meer vooruitgang met sporten. Al met al genoeg redenen om de rest van mijn leven zo door te gaan.”
  Martijn
 • “Ik ben Lonneke, 36 jaar en stewardess. Ik ben bij Paula Ooms terechtgekomen nadat ik na een polsbreuk en een daarop volgende operatie veel pijnstillers moest slikken. Daardoor kreeg ik veel last van mijn darmen. Wat ik eigenlijk al jaren had, maar gaf de schuld aan mijn onregelmatige leven als stewardess. Na een uitgebreid consult ben ik aan de slag gegaan met alle voedingsadviezen. Ik schrapte een aantal voedingsmiddelen uit mijn dagelijks leven en slikte daarbij supplementen. Het is even schakelen, maar had na een week al resultaat.
  Nu anderhalve maand later ben ik van al mijn klachten af (lees, geen opgeblazen gevoel meer en normale regelmatige stoelgang). Kortom ben dus erg blij met de behandeling bij Paula Ooms. Het heeft mijn leven veranderd.”
  Lonneke
 • “Na een lange zoektocht van ziekenhuizen in binnen- en buitenland, had ik de hoop opgegeven.
  Ik had last van galstenen, spataders, oedeem, pijn aan mijn spieren, vermoeidheid en nog een aantal klachten meer. De diagnose was er, maar er bleek weinig aan te doen. Ik had de hoop opgegeven en leren leven met de pijn en ongemakken.
  Tijdens mijn wekelijkse sportuurtje, ontmoette ik een man, rond de 70, en zo fit en energiek….!
  Ik vroeg hem wat zijn geheim hiervan was. Hij vertelde mij dat hij bij Paula Ooms in behandeling was geweest. Na zijn verhaal dacht ik: “het zal wel”
  Maar wekelijks vroeg hij mij of ik al een afspraak gemaakt had, maar ik was ook een beetje sceptisch; door alle onderzoeken en diagnoses werd ik nl steeds meer teruggetrokken.
  Uiteindelijk heb ik toch een afspraak met Paula gemaakt. Het gesprek was fijn en ik voelde me begrepen. Ze vertelde welke werkingsmechanismes bij mijn klachten betrokken waren en legde mij alles heel goed uit.
  Door Paula haar adviezen en kennis kreeg ik weer hoop!
  Nu, 8 maanden later en 10 kg lichter zijn al mijn kwalen weg!
  Ik voel me energieker, fitter en gezonder! Ook heb ik geen pijn meer. Ik ben blij dat ik mijn gezondheid weer terug in balans heb. Dankzij Paula!”
  Fadime Tas
 • “Al sinds ik mij kan herinneren heb ik lichamelijke klachten. Als jong kind begon het met heftige kuitkrampen en bewegingsproblemen. Naarmate ik ouder werd kwamen er steeds meer klachten bij. Knieklachten, vermoeidheid, rugklachten, ontstekingen, veel verkouden en ga zo maar door. Helaas had ik de pech dat mijn dokter het allemaal onzin vond en het gooide op groeipijnen en ik werd weer weggestuurd. Op deze manier heb ik tot ongeveer mijn 18e jaar gesukkeld. Ik ging van de ene therapie naar de andere en ziekenhuis in en ziekenhuis uit. Iedereen kwam met een andere diagnose of ik kreeg het bericht dat ze niets konden vinden. Uiteindelijk kreeg ik op mijn 20ste het labeltje, fibromyalgie en de toelichting; “Leer er maar mee leven”. Dat is ook wat ik gedaan heb. Je kiest allerlei wegen om het zo aangenaam mogelijk te maken voor jezelf, maar eigenlijk wil je alleen maar beter worden en zonder pijn leven.
  De jaren erna heb ik achteraf gezien een bom in mezelf opgebouwd en deze is in 2016 afgegaan. Alles kwam op dat moment samen, stress, blaasontsteking, antibiotica, gebruik van maagzuurremmers en onbewust heel erg verkeerd eten. Mijn maag zwol voortdurend op, ademen ging hierdoor moeilijk en ik had continue druk op mijn borst. Toen ik in juni 2016 een aantal keren de vraag kreeg of ik misschien zwanger was, was de maat vol en ben ik naar de huisarts gegaan. Na uitgebreid onderzoek kwam ik erachter dat ik een ernstige candida-infectie had en dat deze inmiddels door mijn hele lijf verspreid was. Ik kreeg een suiker en gistvrij dieet voorgeschreven.
  In het begin ben ik zelf aan de slag gegaan, maar ik merkte al snel dat ik het niet alleen kon. Zomaar je volledige voedingspatroon aanpassen, kan eigenlijk niet zonder hulp van een professional. Ik ben meteen gaan Google-en ben daardoor bij de orthomoleculaire therapie uitgekomen. Ik had 3 mogelijkheden in de omgeving van Tilburg en Paula sprong hier meteen uit door haar vertrouwde, vriendelijke uitstraling. De eerste ontmoeting was een ware verademing. Eindelijk iemand die me serieus nam en zeer helder kon uitleggen wat ik mijn lijf de afgelopen jaren had aangedaan. Al mijn klachten kon ze verklaren en waren een logisch vervolg van de manier waarop ik leefde. Gezien mijn vele klachten en een volledige disbalans van mijn lijf en organen moest ik rekenen op een uitgebreid herstelplan. Diezelfde avond kreeg ik meteen een plan van aanpak toegestuurd en de volgende dag ben ik meteen gestart.
  Een pittige, zware periode, maar ik ben heel blij dat ik deze stap heb gemaakt. Door mijn hele voedingspatroon om te gooien en echt bewust te koken zonder pakjes en andere rotzooi voel ik me een ander mens. Ik ben 14 kilo afgevallen, veel minder vermoeid, ik slaap weer en ik ben van alle ontstekingen in mijn lichaam af. Ik ben me er nu van bewust dat ik zelf mijn lichaam als het ware vergiftigde en dat alleen ik degene ben die daar iets aan kan doen. Paula heeft me dat doen inzien en me geholpen om het juiste pad op te gaan en te blijven. Ik kon haar altijd e-mailen voor advies en ondersteuning. Met name als ik het even niet meer zag zitten en moe werd van alle dingen die ik niet mocht, heeft zij me weer gemotiveerd en de kracht gegeven om door te zetten. Een betere therapeut kun je je niet wensen.”
  Roos, logopedist
 • “Toen ik voor het eerst bij Paula kwam wist ik niet echt waar ik aan begon. Ze zou met mij aan de gang gaan met orthomoleculaire therapie, wat het inhield wist ik nog niet.
  Ik doe aan sport op hoog niveau dus voeding is erg belangrijk, daarbij heb ik darmklachten dus gezond eten was voor ik hieraan begon moeilijk.
  Bij de eerste afspraak zijn eerst de klachten geïnventariseerd nu weet ik ook wat de oorzaak is van mijn klachten; ze heeft me dit allemaal uitgelegd. Voor een topsporter zijn een aantal dingen echt van belang, zoals blessurepreventie en herstel na zware trainingen en wedstrijden. Maar het belangrijkste is natuurlijk dat je optimaal wil presteren. Na de eerste afspraak ben ik al snel begonnen met de nodige aanpassingen in mijn voedingsschema. Daarnaast ontkom je er niet aan om naast goede voeding ook aan te vullen met vitaminen, mineralen en eiwitten. De suppletie werd langzaam opgebouwd zodat het niet teveel werd; zo kon het rustig in m’n dag routine verwerkt worden.
  De veranderingen die ik ondervond waren geweldig! Ik was energieker, minder vermoeid, weinig tot geen last meer van m’n darmen en m’n slaappatroon werd beter. Dit alles door kleine aanpassingen en suppletie. Door de goede uitleg en rustige opbouw zit het nu in m’n systeem en gaat alles automatisch.
  Op dit moment kom ik nog regelmatig bij Paula voor een update of een aanpassing van suppletie. Ik ben erg blij met het resultaat van de orthomoleculaire therapie. Ik voel me energiek, fit, vrolijk en zit helemaal goed in mijn vel dus het is zeker een aanrader!
  Amber Gersjes, topsporter